Waarom appt hij niet uit zichzelf: Mannen denken anders?

Weten hoe je hem als eerste een berichtje kan laten sturen, kan best handig zijn. Jij hoeft dan namelijk niet te twijfelen of je eerst een bericht moet sturen. 

Dit dating spelletje kan soms enorm frustrerend zijn. Er zijn zoveel ongeschreven "regels" dat ze een beetje verwarrend kunnen worden na verloop van tijd. 

Hij moet jou eerst appen, jij moet hem eerst appen, je kunt niet meer dan één appje per keer sturen, je mag niet binnen een uur reageren... Vrij lastig om te weten wat wel werkt of mag. Dit zal allemaal veranderen als je ervoor kunt zorgen dat hij jou eerst appt.

Soms is het de moeite niet eens waard om hem eerst te laten appen

Geloof het of niet, sommige mannen spelen ook een beetje "hard to get" door je niet als eerste een appje te sturen. Weer anderen boeit het gewoon niet zo...

Hard? Misschien, maar zo is het wel. Als je er niet voor kan zorgen dat hij je vrij snel of regelmatig terug appt, is de kans gewoon groot dat hij je niet leuk genoeg vindt.

Toch is het vaak ook zo dat zelfs mannen die moeite doen tijdens gesprekken, en zelfs al hebben aan gegeven je leuk te vinden, niet eerst appen. Jij moet om één of andere reden altijd het initiatief nemen in gesprekken. Waarom  is dat eigenlijk?

Hem jou eerst laten appen wanneer hij dit nooit doet

Ik zal je nu vertellen waarom de meeste mannen niet uit zichzelf appen. 

Het is namelijk maar weinig mannen houden van chatten via WhatsApp, de meeste mannen vinden dit gewoonweg niet de manier om te communiceren. Het is handig om af te spreken en "domme" dingen te delen met vrienden en familie, verder dan dat moet het niet gaan...

Gaat het over persoonlijke dingen? Verwacht vrij veel weerstand van 95% van de mannen. Als hij je echter leuk vindt, kan het toch zo zijn dat hij je toch als eerste appt. 

Met onderstaande tips kun je een man laten appen, wanneer hij je niet of nauwelijks uit zichzelf appt: 

#1 Wees niet altijd "beschikbaar" of online.

Je kunt niet altijd beschikbaar zijn. Als een man denkt dat je veel tijd voor hem vrij maakt, en genoeg tijd hebt om te appen, zal hij veeeél minder snel zelf het initiatief nemen om jou eerst te appen.

Dus houd een beetje afstand, ook al vindt je hem nog zo leuk. Ga hem niet lopen negeren. Wees er wanneer hem dat uitkomt. 

Alles mannen je ook maar een beetje leuk vinden, gaan ze je als snel een beetje missen. Hierdoor zal hij sneller uit zichzelf appen.

waarom appt een man niet uit zichzelf

#2 Geef hem een reden om je te appen.

Waarom zou hij je een bericht sturen? Denk aan redenen die hij zou kunnen hebben om je als eerste te appen, buiten de reden dat hij je wel eens erg leuk zo kunnen vinden. Heb je al leuke gesprekken gehad samen? Zie hij je dingen doen op het internet en kan hij hier op reageren?

Als jij dingen van jezelf laat zijn die hij ook leuk vindt, is het de kans groot dat hij je hierover een berichtje zal sturen.


#3 Houd hij wel van constant berichtjes sturen?

Sommige mannen (lees: de meeste) houden gewoon echt niet van constant berichtjes sturen. De meeste vrouwen zijn hier echter dol op. Door deze simpele reden gaat het dan ook vaak al mis. Ze zijn vaak gewoon niet het type om veel uren op hun telefoon door te brengen. Sommige mannen praten veel liever face-to-face, of zelfs via de telefoon. 

Natuurlijk heeft hij ook af en toe wel langere WhatsApp gesprekken. Dit hoeft echter niet direct te betekenen dat hij dit leuk vindt.

Je kun hier zelf niet veel aan doen. Hem instructies geven om je op een bepaald moment een appje te sturen kan wel helpen.

hij is online maar reageert niet

#4 Stop met hem al eerste te appen.

Als je wilt weten hoe je een man als eerste een appje kan laten sturen, onthoud dan dat het allemaal met afwezigheid en iets missen te maken heeft. Stop met hem als eerste te appen en zeg dat je even ergens mee bezig moet.

Dit legt de bal ook wat meer bij hem neer. Vertel hem bijvoorbeeld dat hij jouw later even een berichtje moet sturen. Het belangrijkste is hier natuurlijk dat je wil dat hij meer met je wil praten. Dus, door subtiel te laten weten dat het gesprek nog niet voorbij is, kun je proberen hem als eerste laten appen.


#5 Heb een leuke tijd met 'm.

Denk hier maar 's over na. Wat zal er voor zorgen dat hij mee met je wil praten? Nou, wanneer hij haar echt leuk vindt. Hoe meer plezier jullie samen hebben, hoe meer hij met je wil appen.

Dus, de volgende keer dat jullie samen zijn: heb meer plezier. Lach meer en vertel meer rare dingen over jezelf. Zorg dat hij je gaat missen, zodat hij vast niet kan wachten om je een appje te sturen als hij weer thuis is.

"WhatsApp is niet echt m'n ding, zullen we in vervolg gewoon bellen? Dat gechat de hele tijd..."#6 Vraag het 'm gewoon.

Dit is echt minder eng en fout dan je denkt. Sterker nog, veel mannen zullen dit wel kunnen waarderen. Ze vinden het wel stoer als een vrouw wat risico durft te nemen op het sociale vlak.

Je zult maar weinig mannen tegen komen die hier verkeerd op gaan reageren. Vaak krijg je gewoon direct een vrij duidelijk antwoord terug. Zoiets als: 

Vraag hem ook gewoon of hij het storend vindt dat jij af en toe een berichtje stuurt. Vaak kun je in dit gesprek al wat leuke afspraken maken voor contact. Zo kun je op de gewenste manier contact met hem houden.


#7 Accepteer dat hij je misschien toch niet zo leuk vindt.

Denk niet dat elke man je wil leuk moet vinden. Mannen die nooit al eerste appen maar wel altijd reageren, zijn geen fan van WhatsAppen, dom, of ze vinden je niet zo leuk.

Welke van de drie dit is, is nog altijd de vraag. Iets waar je toch echt zelf achter moet gaan komen. Weet dus ook wanneer je moet stoppen met appen. 

Het kan dan ook zomaar zijn dat je na een week opeens een appje van hem krijgt...

Meer waarvolle tips bij het Appen met mannen?

Op deze pagina heb je kunnen lezen wat je kunt proberen om een man terug te laten appen. Hopelijk heb je een beetje een antwoord gekregen om je vraag: "Waarom appt hij niet uit zichzelf?". 

Je vraag je misschien af of je hem nu wel of niet moet appen. Daarom wil ik het nog even met je hebben over Mathijs Dingjan. Mathijs kan je namelijk nog veel meer vertellen over mannen en WhatsApp + hoe je dit in het vervolg kan in zetten als geheim wapen.

Mathijs is onder andere maker van de veelbesproken Blauwdruk van het Mannenbrein, een training waar je de 7 verlangens van een man gaat ontdekken. Op de volgende pagina verteld Mathijs je al meer over mannen en WhatsApp.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>