Parship Review & Ervaringen: Dé datingsite voor een serieuze relatie?

Ben jij benieuwd naar een Parship review? Grote kans als jij op deze pagina terecht bent gekomen. Misschien sta je wel op het punt om een account aan te maken op deze datingwebsite, maar ben je eerst nog even gaan zoeken via Google naar ervaringen. 

Dan heb je in ieder geval de juiste pagina gevonden. Ik ga je hieronder namelijk mijn persoonlijke Parship review, ervaringen en mening vertellen. 

Ik maak namelijk alweer een tijdje gebruik van deze site, en kan je er dus van alles over vertellen. Lees dus zeker even verder als je nog twijfelt!

Voor wie is Parship bedoeld?

Er zijn datingsites voor verschillende behoeften en wensen. Het verschil tussen datingsites zit vooral in gemiddelde opleidingsniveau, leeftijd en de intentie van de bezoeker.

Bij Parship ligt de gemiddelde leeftijd boven de 30 jaar, en zijn het vaak mensen die opzoek zijn naar een serieuze relatie. Mensen die wel een beetje klaar zijn met Tinder avontuurtjes, en willen proberen om iets op te bouwen voor de de lange termijn.

Het opleidingsniveau op Parship ligt ook hoger dan gemiddeld. Ze noemen zich dan ook niet voor niets een datingsite voor hoger opgeleiden. Dit komt volgens mij dus ook doordat de gemiddelde leeftijd hoger ligt (mensen zijn allemaal al klaar met school). 

Parship profiel aanmaken en inloggen

Je kunt gratis een account aanmaken op Parship om te kijken of het iets voor jouw is.

Een account aanmaken is vrij simpel en zo gedaan. Het enige wat je hoeft te doen is aangeven of je een man of vrouw bent, en wat je precies zoekt. Vervolgens kun je je e-mailadres invullen en een wachtwoord invoeren.

Je krijgt nu vrij snel een mail waarmee je je account kunt activeren. Zo simpel is het! Als je echt series aan de slag wilt, kun je met een premium account enorm grote lijsten invullen, om zo het speciale algoritme te laten zoeken naar singles die bij jouw passen.

Neem hier dus ook de tijd voor. Hoe completer en beter je alles invult, des te beter je matches worden. 

Mijn eerlijke Parship review, ervaringen en mening

Nu je wat meer weet over Parship zelf, zal ik je mijn review en ervaringen gaan vertellen. Laat ik beginnen met het aanbod op de website. 

Ik was blij verrast met het aanbod en de snelheid van het systeem van de website. Het is wel zo dat je als gratis gebruiker vrij weinig functies hebt. Je kunt als gratis gebruiker alleen foto´s bekijken en niet al te uitgebreid zoeken.

Dit doet met dan ook een beetje denken aan het nieuw Badoo, alleen dan voor mensen tussen de 30 en 40. 

Persoonlijke "Parships"

Nadat je je profiel hebt aangevuld krijg je vrijwel direct een aantal zogenaamde parships te zien. Dit zijn mogelijke matches die automatische gemaakt zijn door de dating website aan de hand van een algoritme. 

Het mooie van Parship is dat alle profielen op de site handmatig door een medewerker worden gecontroleerd. Er is een zeer streng beleid op zogenaamde "fake profielen", die je op veel andere datingsites nog wel veel tegen zult komen. 

Parships (de matches) worden dus gemaakt aan de hand van een unieke matching methode die best goed lijkt te werken. Ik kreeg al vrij snel mensen te zien die ook echt mijn type waren, en ook qua levenservaring op te zelfde lijn zaten. 

Wat kost Parship?

Vanwege de vele functies en betrouwbaarheid, is Parship geen goedkope datingsite. Het is dan ook absoluut geen site voor mensen die niet opzoek zijn naar een serieuze relatie. Daarvoor kun je voor minder geld op betere sites terecht. (check hier de top 10 datingwebsites)

Hieronder zie je het verstil tussen de gratis Parship versie en de premium lidmaatschap versie. 

parship premium functies

Zoals je misschien al kunt zien, is het eigenlijk niet te doen met een gratis versie. Je kunt alleen je eigen profiel aanpassen en andere profielen bekijken. Daarmee houdt het ook een beetje op. 

Voor de premium versie heb je de keuze het de volgende betalingsopties:

  • 24 maand voor 24,90 euro,- per maand
  • 12 maanden voor 39,90 euro,- per maand
  • 6 maanden voor 44,90 euro,- per maand

Zoals je ziet is het maandelijks goedkoper voor langere termijn. Het lijkt een beetje op een abonnement van de sportschool.

Daarnaast betaal je nog "termijntoeslagen" van een paar euro. Dit zijn een soort transactiekosten. + 3,- euro per maand voor een kwartaal betaling. +6,- euro per maand bij een maandelijkse. Betalen per kwartaal is veruit het goedkoopst.

Voor een 6 maanden premium kun je het dus het beste per kwartaal betalen. Dan moet je twee keer betelen.  2 x ((44,90 + 3) x 3) = 143,70,- euro per kwartaal

Is Parship opzeggen makkelijk of niet?

Om Parship op te zeggen moet je eerst inloggen op je account. Als je bent ingelogd kun je vervolgens contact opnemen via de klantenservice.

Opzeggen moet je schriftelijk doen, dus via een tekstbericht. Zorg dat je je Parship-code en je e-mailadres bij de hand hebt. Let er even op dat er een opzegtermijn is van 28 dagen. Zorgt dus dat je ruim voor de volgende betaling opzegt.

Onze Parship conclusie (+gratis aanmelden!)

Ondanks dat Parship wat aan de prijs is, vinden wij dit het wel waard. Het is namelijk een datingwebsite met een hard beleid als het gaat om fake profielen en veiligheid. 

Daarnaast is het zo dat je toegang krijgt tot de hele database van singles, waardoor je snel de mensen kunt vinden die bij jouw passen. 

Hoeveel is het vinden van een fantastische en serieuze relatie jouw waard? Dat moet je toch echt even voor je zelf bepalen. Via onderstaande knop kun je in ieder geval alvast een GRATIS account aanmaken bij Parship. Je kunt op elk gewenst moment upgraden naar premium.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>