Hoe Kom Je Over Een Gebroken Hart Heen?

Een vraag die vaak gesteld wordt is toch wel: hoe kom je over een gebroken hart heen

Liefde en relaties gaan niet altijd over rozen. Een scheiding of andere vorm relatie beëindiging kan voor een gebroken hart zorgen. Een gevoel dat er voor zorgt dat je nauwelijks kunt eten.

Een soort knoop in je maag waarbij je letterlijk lichamelijke pijnt voelt. Hoe kun je hier nou zo snel mogelijk overheen komen? 

Wat is een gebroken hart?

Voordat ik je wat tips ga vertellen hoe jij een gebroken hart kunt helen, wil ik je eerst even vertellen wat het precies is.  Een gebroken hart is natuurlijk een figuurlijke uitspraak.

Het is eigenlijk een naam voor een zware periode van liefdesverdriet.  Toch kan de pijn wel degelijk lichamelijk zijn. Wetenschappers hebben ook al aangetoond dat de pijn van een gebroken hart (wel letterlijk), net zo intens kan zijn als dat van een gebroken arm of been.

Als een relatie net uit is krijgen veel mensen vooral te maken met vluchtgedrag. Denk hierbij aan alcohol en hele nachten  voor de tv zitten, omdat slapen toch niet lukt. Andere symptomen lees je hier onder.

De symptomen van een gebroken hart

De symptomen van een gebroken hart of zware liefdesverdriet zijn niet mis. Een gebroken hart kun je herkennen aan de volgende symptomen:

  • Geen eetlust óf juist enorm veel;
  • Depressief gevoel voor langere tijd;
  • Concentratie- en slaap problemen;
  • Een schuldgevoel zonder duidelijke reden;
  • Constant denken "wat zou mijn ex nu aan het doen zijn?".

Het kan ook zijn dat je je voortdurend afvraagt wat jij verkeerd hebt gedaan. Daarnaast is het bekend dat mensen met een gebroken hart contant hun telefoon checken. Een soort van wachten op een bericht van hun ex-geliefde.

Kunnen mannen én vrouwen een gebroken hart hebben?

Ja, zowel mannen als vrouwen kunnen en gebroken hart hebben. Ook de symptomen voor een gebroken hart zijn terug te zien bij beide geslachten.

Tips voor het genezen van een gebroken hart

Goed, laat ik je nu wat tips geven om zo snel mogelijk van een gebroken hart af te komen. 

1.  Een lijstje wat je niet leuk aan hem/ haar vond

Mocht je op een moment een verlangen hebben naar je ex, kun je het volgende doen. 

Pak een stuk papier en een pen. Schrijf vervolgens zo veel mogelijk dingen op dit je NIET leuk aan hem of haar vindt. Maakt niet uit of dit hele kleine dingen waren. Alles wat je ook maar een beetje irritant vond mag erop.

Nadat je dat hebt gedaan ga je die punten stuk voor stuk af. Denk hierbij ook aan situaties waarbij het voorkwam. Als je dit een tijdje doet, voel je je waarschijnlijk al een stuk beter over de beslissing om er een punt achter te zetten.

2. Help iemand anders

Bij een slechte break-up krijgt je zelfvertrouwen een flinke tik. Als je iemand anders succesvol helpt - met wat voor probleem dan ook - krijg je direct wat zelfvertrouwen terug. 

Nadat een relatie stuk loopt denken veel mensen 'dat het aan hun lag'. Je voelt jezelf dan meestal geen goed persoon. Nadat je weer iets voor iemand anders hebt gedaan, kom je er dus achter dat je wél een goed persoon bent. 

3. Eindig de relatie definitief

Een break-up waarbij alles nog een beetje vaag is, doet meestal extra pijn. Maak goede afspraken met je ex, en zet er écht een punt achter. Op die manier kun je je volledig focussen op het herstel van je gebroken hart, en richten op de toekomst.

liefdesverdriet verhelpen tips gebroken hart

4. Alcohol en zielige nummers vermijden 

Het is vrij standaard om even flink naar de fles te krijgen en een zielig muziekje op te zetten. Dit is voor die ene keer, bijvoorbeeld de eerste avond na de break-up, niet slecht. Blijf hier echter niet in hangen. Het doet namelijk helemaal niets goeds voor je lichamelijke- en geestelijke fitheid. 

Een betere manier om iets emotioneels te verwerken is schrijven. Verdriet opschrijven verlicht het. Als je een periode hebt waar je het helemaal niet meer trekt, kun je bijvoorbeeld net doen of je hem of haar een brief schrijft.

Deze brief verstuur je natuurlijk niet echt.Je zult zien dat je je hierna een stuk beter voelt. Je schrijft het verdriet en je gevoelens dan als het ware van je af, op een goede manier.

5. Tijd heelt alles. De vraag is: hoelang ga jij er over doen?

Het goede nieuws is dat iedereen over een gebroken hart en liefdesverdriet heen kan komen. Minder goed nieuws is dat het bij de een net wat langer duurt. 

Ook al voel je je rot, het duurt niet eeuwig. Het duurt relatief kort als je niet bij de pakken neer gaat zitten. Je kunt het vergelijken met het aftrekken van een pleister. Dit kun je snel doen maar ook wachten tot de pleister er vanzelf af valt.

Mocht je na een tijdje nog niet van je gebroken hart af zijn, check dan onderstaand stappenplan. Hulp van een professional is namelijk nooit een verkeerde keus!

Genees Je Gebroken Hart In 15 Stappen

Op deze pagina heb je van alles kunnen lezen over liefdesverdriet en het genezen van een gebroken hart. Nu kan het zijn dat je de tips op deze pagina allemaal al hebt geprobeerd of toch meer hulp wilt bij het genezen van jouw gebroken hart.

Daarom wil ik het nog even met je hebben over Genees je Gebroken Hart In 15 Stappen van Michelle van den Berghe. Een E-book waarin je leest hoe je stap-voor-stap van een gebroken hart afkomt. Daarnaast krijg je een aantal leuke bonussen.

Dit boek heeft de afgelopen jaren al meer dan 11.000 mensen mogen helpen. Gebruik je tijd productief om je hart te genezen, en je bent zo weer de oude. Via onderstaande knop ga je direct naar de speciale informatiepagina. 


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>